Homesick

Less than 2 weeks I’m gonna go back to Canberra. Ternyata dua bulan ninggalin Canberra tuh bisa bikin kangen sama kota itu (nangis dalam hati). Many people say Canberra is a zombie city (yep, I agree on that). But I fall in love with the quiet and tranquil life style there. Yang awalnya enggak terbiasa dengan sepi-nya kota itu, sekarang kalau liat banyak orang udah bete duluan. That city is really suitable buat kamu yang suka sendirian and you will never feel lonely. Dan tentu aja kondusif buat belajar karena banyak ruang terbuka yang cocok buat kamu unwind dan bengong-bengong (sambil meratapi nasib + deadline tugas haha).

So in 2018 I promise myself to write more about Canberra. I don’t want to take for granted my experience there. Ditambah lagi waktu yang akan gue habiskan di Canberra kurang dari setahun!! I’ll gonna be sooooo sad when I have to back for good.

Maka dari itu dalam rangka #VisitCanberra dan #PromoteCanberra maka gue akan menulis banyak hal kenapa Canberra is the-most-liveable-city in the world versi gue (it already listed as number 3 by Lonely Planet anyway). When you heard about Australia, most people only think about visiting Sydney, Melbourne or Brisbane (and yes, Brisbane is sooooo lovely! I love that city too!). Tetapi sebagai #ProudCanberrian, I will proudly promote my city.

IMG_7347
My favourite building
IMG_5745
Perfect sunset @Lake Burley Griffin
IMG_8269
What spring looks like
IMG_2731
Lovely blue sky
IMG_1001
The infamous Captain Cook Memorial Water Jet

Anyway, dua bulan di Jakarta cukup membuat gue kaget. Yang namanya Reverse Culture Shock itu nyata adanya. Enggak usah bahas macet atau polusi yang nyebelin dari Jakarta. Perubahan pola pikir yang gue alami cukup membuat gue bersitegang dengan orang. This is me that has changed. I don’t know what will happen in another year. Well, anyway, can’t wait to go back home (=Canberra).

Although, I also gonna be sad to leave Jakarta for another year.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s